2009 – Anul Wurmbrand!

wumbrand“La 24 martie 1909 s-a născut la Bucureşti, într-o familie de evrei, cel care mai târziu a fost gratulat cu titlul de “Apostolul Pavel al Cortinei de Fier”.

Personalitate marcantă a secolului XX, un lider creştin atipic care nu poate fi asociat unei denominaţiuni sau vreunui curent doctrinar, un evreu mesianic ajuns la Hristos după ce i-a fost ucenic lui Marx, un om torturat pentru credinţă care a avut numai cuvinte de milă şi dragoste faţă de torţionarii săi, un luptător neînfricat pentru drepturile bisericii prigonite de pretutindeni, fondator al unei organizaţii respectate – Vocea Martirilor, un predicator extrem de apreciat, poliglot, dar şi un scriitor prolific ale cărui cărţi au fost traduse şi multiplicate mai mult decât cele ale oricărui alt român, un om care alături de Alexandr Soljeniţîn a jucat un rol crucial în atragerea atenţiei opiniei publice internaţionale asupra ororilor din spatele Cortinei de Fier – acestea sunt doar câteva faţete ale personalităţii sale complexe care au cucerit pe cei care au avut şansa să vină în contact cu el.

Impactul său a fost atât de mare că i-a speriat pe organizatorii concursului “Mari Români”, ajungând la un moment dat în fruntea ierarhiei, situându-se în final, după obişnuitele jocuri de culise balcanice, pe un extrem de onorant loc cinci, devansând multe personalităţi galonate ale neamului românesc”.

Citeste AICI tot articolul.

În ultima decadă a lunii martie vor avea loc în ţară mai multe manifestări dedicate comemorării centenarului naşterii lui Richard Wurmbrand. Dintre acestea ne-au fost semnalate următoarele acţiuni:

  • 24 martie 2009, ora 18:00, la Ateneul Român din Bucureşti, un program realizat de Voice of the Martyrs, Inc. şi de Forumul Civic Român. Intrarea este permisă doar pe bază de invitaţie.
  • 26 martie 2009, ora 18:00, la Colegiul Richard Wurmbrand din Iasi. Aceiaşi organizatori şi condiţii de participare ca mai sus.
  • 28 martie 2009, ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Aceiaşi organizatori şi condiţii de participare ca mai sus.
  • 24 martie 2009, la Centrul de Educaţie Creştină şi Cultură Contemporană Areopagus din Timişoara va avea loc un eveniment special dedicat lui Richard Wurmbrand, coordonat de dr.Dănuţ Mănăstireanu şi dr.Emil Bartoş. Accesul liber.

Preluat de pe sit-ul: www.richard-wurmbrand.ro

Advertisements
This entry was posted in Anunturi, Informatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s