Conferinta anuala a pastorilor Penticostali 2009

“Comitetul Executiv al Cultului Crestin Penticostal a hotarât ca în zilele de 28-30 octombrie a.c. sa se desfasoare Conferinta nationala pastorala la Sovata, jud. Mures.

Pot participa toti pastorii penticostali ordinati în mod oficial. Mentionam ca pe lânga pastori sunt invitati si delegati, respectiv câte un delegat la 1500 de membri.”

Stiri Crestine. ro

Mai multe detalii AICI

Advertisements
This entry was posted in Anunturi. Bookmark the permalink.

3 Responses to Conferinta anuala a pastorilor Penticostali 2009

 1. Sorin says:

  Ce inseamna ordinat in mod oficial? Eu cred ca ar trebui sa participe toti pastorii,pentru ca suntem frati! Biserica este a Lui ISUS CRISTOS! Cu totii asteptam ploaia tarzie a trezirii!

 2. cllod says:

  Adica, nu la negru;
  da dar unii sunt mai frati decat altii 🙂

 3. Ion says:

  Dezastru la penticostali – Har pentru credinciosi?

  Cat de draga imi era adunarea penticostala a copilariei mele. Revad si acuma cu ochii mintii pe fratele Ion sau Gheorghe sau Vasile sau… Oameni care au ales aceasta adunare pentru ca voiau sa faca parte cu adevarat din Trupul lui Hristos. Ma minunam de fiecare mesaj al lor izvorat din Scriptura si din viata, dar mai ales din dovada data de Duhul. Ma minunam cum lucra Domnul prin oameni umili sau invatati, oameni cu carte sau oameni simpli. Atat de multe am invatat de la ei, ei erau “inaintasii in credinta” care m-au incurajat prin viata lor mai mult decat prin predica lor.
  Cu tristete adanca observam insa, cum acesti “inaintasi” dispar rand pe rand, locul lor fiind luat de “leaderi” seci si aroganti, distantati de oameni, manuitori de vorbe, meseriasi ai amvoanelor, care tin cu dintii de job-ul obtinut printr-un joc de imprejurari. Iar ultimul sacrilegiu, prin care se condamna penticostalismul, este atribuirea de puteri absolute omului, pastorului, care decide si numeste pe oamenii si slujitorii ce ar trebui dati de Harul Domnului.
  -Conducatorii spirituali – putini cati sunt- nu mai sunt dati de Domnul, nici macar nu mai sunt alesi de biserica, ci ii hotareste “unul” cu o scoala mai mult sau mai putin subtire, de seminar.
  -Se confunda teocratia si pastorocratia
  – Exista un mare risc ca pastorul sa inglobeze in el insusi toate darurile: de invatator, de evanghelist, de proroc, de administrator si altele.
  Daca in bisericile mici nu vor fi asa mari probleme in cele de oras dezastrul va fi in cel mai scurt timp foarte evident: Biserica va avea o gandire unicefalica ( eventual bi sau tricefalica), nu va mai permite ca Domnul sa dea invatatori, evanghelisti laici (baza multiplicarii oamenilor de caracter din adunarile noastre).
  Dar probabil ca aici este harul Domnului, care ne obliga sa ne decidem, fie pentru slujirea vie, intr-o adunare vie, sub directa indrumare a Domnului sau ramanerea in “hibernare” in biserica stapanita de om: Dar cu siguranta va fi o separare in doua directii:
  1. Oamenii care il cauta cu sinceritate pe Domnul nu au alta solutie decat se se intoarca la practica crestinismului primar, eventual la biserica de casa, la un mod de slujire care presuspune implicare (doar fiind folosit cresti). De fapt protestantismul si neoprotestantismul a fost reintoarcerea la biserica primara ( credinciosii fara popa).
  2. Multi vor ramane consumatori pasivi de predici din ce in ce mai “profesioniste” mai slefuite si mai lipsite de putere transformatoare. Capul, Hristos, fiind inlocuit de un leader cu puteri absolute, inconjurat de “ajutoare” lingusitoare si supuse ( daca vor sa fie numite in continuare in conducere).
  Aceste ganduri (probabil vor fi si altele), sau nascut ca urmare a citirii noului regulament electoral al Cultului penticostal din Romania. http://www.cuvantuladevarului.ro/decembrie200912.pdf
  Cu consternare,
  David Rus
  E-mai nelutttt@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s