Prima biserică şi primul cimitir pentru minoritatea romă din Vâlcea

“Comunitatea romilor din comuna vâlceană Bujoreni va beneficia de un cimitir şi de o biserică, prin alocarea de fonduri de la bugetul local, a declarat miercuri pentru AGERPRES primarul localităţii Alexandru Roşu.

‘Avem o comunitate numeroasă de romi aici în Bujoreni. Potrivit recensământului sunt 400 declaraţi comasaţi în satul Lunca şi în zona Gura Văii. Noi am început încă de anul trecut integrarea acestora în rândul lumii, cum s-ar spune când am adus Poliţia şi Evidenţa Populaţiei pentru a le face acte. Trei sferturi din romi nu aveau nici un fel de act de identitate. Nu aveau un domiciliu stabil. Treptat zona a intrat în normalizare, utilităţi, trotuare. Acum venim în întâmpinarea lor cu o biserică pentru ei şi un cimitir unde să-şi înmormânteze rudele’, a declarat primarul Roşu.

Primăria a identificat un teren de aproximativ 5.000 de metri pătraţi unde se va amenaja cimitirul pentru romi, urmând să asigure resursele pentru ridicarea bisericii.

Alexandru Diamant, liderul Alianţei Romilor, a declarat pentru AGERPRES că va face demersuri printre ‘oamenii înstăriţi’ pentru a contribui la ridicarea bisericii pentru romi.

‘Românii sunt foarte darnici în momentul când se construieşte o biserică. Vom vedea dacă şi în cazul în care această biserică este pentru romi vor avea aceeaşi dare de mână. Din câte am văzut nu sunt probleme, pentru biserică s-a strâns deja un fond de 100 de milioane lei vechi. Şi bugetul local ne-a promis domnul primar că va contribui la acest edificiu religios’, a precizat Diamant”

Citeste tot articolul : http://www.ramnic.ro

Advertisements

About Administrator

Biblia este GPS-ul meu
This entry was posted in Anunturi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s